Uitje 3Antonius

Afgelopen donderdag 21 juli hebben we een uitje als afsluiting van het schooljaar gehad bij 3Antonius. We zijn met twee boten gaan varen op de Biesbosch, na een toeristische route te hebben gevaren zijn we bij een strandje aangemeerd. Op het strandje hebben we met zijn alle gebarbecued. Er waren allerlei activiteiten te doen zoals; zwemmen, suppen, kanoën en een rondje varen in een speedboot.  Ondanks de regen hebben we met zijn alle een hele gezellige dag gehad.
https://www.inplane.nl/

Oudere Posts:

Feestelijke uitreiking 9 juli

Wat een feestje weer! 57 mbo- praktijkverklaringen uitgereikt en 6 mbo-diploma’s bij het turfschip te Etten Leur niveau Entree t/m niveau 4. Uitgereikt door ex wethouder F. Vrolijk met als bijzondere primeur ook 8 praktijkverklaringen aan de in het turfschip wonende en werkende Oekraïense medewerkers! Dankjewel lieve werkgevers en praktijkopleiders die het mee mogelijk gemaakt hebben. Dank je Ruud Hoorndert (Het Turfschip) voor de mooie locatie! En Gefeliciteerd allemaal! En nu zelfs direct met badges voor iedereen kijk op het
Cities of Learning platform praktijklerenloont.eu

Inschrijven Praktijkopleiders+ Training

Heeft u interesse om u in te schrijven voor de praktijkopleider+ training van 13 september 2022? Meld je dan aan via de mail bij administratie@marlijnacademie.nl Neem ook een kijkje op onze website voor meer informatie.

Laatste Kans

Laatste kans!!!
Meld je werknemer voor donderdag 7 juli aan om hem een praktijkverklaring te laten verdienen. De uitreiking is al om 9 juli in het Turfschip te Etten-Leur.

Deelnemers gezocht voor praktijkverklaring

Heeft u in uw bedrijf een deelnemer die werknemersvaardigheden bezit en hem/haar hiervoor wilt belonen? Meld uw deelnemer dan aan voor een praktijkverklaring en zet hem/haar 9 juli op het podium.

Nieuwe website: Praktijkleren Loont

Afgelopen week zijn onze ICT leerlingen druk bezig geweest met het maken van een nieuwe website.  Wilt u meer te weten komen over Praktijkleren? Kijk dan op onze nieuwe website. www.praktijklerenloont.nl

Levensreddend handelen

Op maandag 23 mei hebben we een training levensreddend handelen gehad van Schok en Pomp. De leerlingen hebben veel geleerd en enthousiast meegedaan.

Sportdag 2022

Afgelopen vrijdag, 20 mei, was er sportdag op 3Antonius. Er waren leuke sportactiviteiten zoals een speurtocht, zeskamp, een fitness workout, pingpong, darten en een professionele yogales.

Eerste praktijkverklaring Curaçao

Marlijn Academie heeft begin mei de eerste praktijkverklaring uitgereikt in Curaçao, voor medewerker fast service.

Open dag / Paasmarkt 2022

Op 2 en 3 april was het open dag en paasmarkt op de hoeve. Er zijn veel voorbereidingen gedaan. De leerlingen hebben verschillende houten paas artikelen en armbandjes gemaakt. Er zijn vele verschillende hapjes bereid, taarten gebakken en je kon er ook zelfs uitgebreid lunchen. Al ons harde werk is beloond door de drukte van bezoekers die zowel kwamen voor producten en voor het bezichtigen van onze hoeve.

2022

Het zijn gekke tijden zeker nu Nederland weer in een lockdown zit. Gelukkig mogen we op 3Antonius open blijven. Als jullie ergens vragen over hebben dan kunnen jullie altijd mailen naar administratie@3antonius.nl

10 januari zien we iedereen weer op de leerhoeve. Let op 17 januari hebben de begeleiders een studiedag en zijn jullie een extra dag vrij.

new year's day, space, stars-6790597.jpg

Informatie Kerstmarkt

We hebben ook dit jaar een Kerstmarkt! Onze leerlingen hebben hard gewerkt aan de producten die we verkopen. De Kerstmarkt is verzet van 16 december naar 23 december. We verkopen bijvoorbeeld kerststukjes, houten Kerstbomen, sneeuwpoppen en nog meer. Wilt u komen naar onze Kerstmarkt? Stuur dan een mailtje naar angelique@3antonius.nl voor een tijdvak, zo kunnen we rekening houden met de 1,5 meter afstand. Zien we je dan?

Sinterklaas

Op de dag van 3 december hebben wij een Sinterklaas viering gehad. In de ochtend hebben we gewoon gewerkt, en in de middag hadden we een spel gedaan. Iedereen had een cadeau van ongeveer €5,- gekocht, en in de vorm van een dobbelspel hebben we de cadeautjes doorgegeven. Het waren verschillende cadeaus, van bordspellen en puzzels tot kerststukjes, met het meest geliefde cadeau van het jaar: een flessenhouder voor een fles wijn.

We hebben deze middag veel plezier meegemaakt, en er was zelfs een leerling verkleed als “blauwe” piet.

saint nicholas, candy, saint-2807186.jpg
christmas, christmas tree, christmas ball-3809544.jpg

3Antonius kerstsfeer

Op 29 november hebben we met een aantal leerlingen de hoeve versierd met kerstversiering. Er hangen kersttakken rond de leuningen met gekleurde lichtjes, en 2 kerstbomen, in het midden van de gang, en in de hoek van de keuken. Ook hebben we kleine versieringen gelegd op elke tafel.

De leerlingen die productie doen gaan ook een leuke kerst decoratie maken van kerstballen op een boomstamschijf, die later rond de kerst te koop zal zijn. Het is een kerstdecor met 3 tot 4 kerstballen en een kaarsje, vastgelijmd op een boomstammenschijf met een 3Antonius logo erop gebrand.

IDA-project in Polen

Elodie is van 3 t/m 6 november met het IDA-project mee naar Polen geweest. Het IDA-project (Inclusive Digital Academy) zetten zicht in voor mensen met een beperking in heel Europa en dit doen ze door een app te maken waardoor deze doelgroep het internet veilig kan gebruiken. Er zit ook bijvoorbeeld ook een uitleg in van hoe je een mail stuurt via Gmail.

Elodie is meegevraagd om input te geven en omdat ze al eerder mee was geweest met een vorig project. Er komen mensen uit meerdere landen uit Europa naar een bijeenkomst zoals deze in Polen, zodat er bekeken kan worden hoe ver iedereen is. Ook om input te geven aan de andere landen.

Er zijn nog 3 bijeenkomsten waar Nederland aan meedoet, of Elodie mee kan doen aan die projecten en reizen weet ze nog niet. Ze vond het een hele mooie en bijzondere ervaring om mee te maken en ze heeft veel geleerd!