Werkgevers

Wil jij werken en daarnaast ook graag leren? 


Je kunt op 3Antonius arbeidsvaardigheden aan leren. 3Antonius is een erkend leerbedrijf voor ruim 30 opleidingen, bij ons kun je leren werken in de sector bouw, groen, dieren, horeca, administratie, productie, dienstverlening en zorg, ICT en multimedia. Je kunt in je eigen tempo opbouwen, oefenen en leren en word je voorbereid op de volgende stap op weg naar participatie, dit is ons doel. 
Op 3Antonius begint iedereen bij de basis namelijk het voorbereiden, uitvoeren en afmelden van zijn werkzaamheden. We werken met de methodiek de 5Z’s: Zelf starten, Zelfstandig, Zichtbaar werk, Zonder telefoon en Zelf controlerend. 
Individueel wordt bekeken wanneer je klaar bent voor een externe stage. Samen met jou zoeken we naar een geschikte externe (bij voorkeur betaalde stage). De stage wordt opgebouwd naar 1, 2 en uiteindelijk 3 dagen.  
Je hebt binnen je werk zelf een jobcoach en/of betrokken collega die jou begeleidt bij het leren werken en je taken als medewerker in een organisatie. 

Voor sommige mensen is het behalen van een MBO-diploma een brug te ver. Praktijkleren met de praktijkverklaring biedt dan uitkomst. Het gaat om kortdurige MBO-scholing voor praktische werkzaamheden, die de deelnemer volledig in het leerbedrijf kan aanleren. Praktijkleren met de praktijkverklaring is vooral bedoeld voor mensen zonder startkwalificatie, maar kan soms ook passend zijn voor mensen die al wel over een startkwalificatie beschikken. 
Praktijkleren met de praktijkverklaring biedt werkzoekenden en werkenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een kans om werk te vinden en aan het werk te blijven. De deelnemer krijgt een leerbaan waarin werken en leren wordt gecombineerd. Deelnemers volgen, vaak met intensieve begeleiding, een praktisch deel van een MBO-opleiding en ronden deze af met een praktijkverklaring die herkenbaar is voor andere werkgevers en onderwijsinstellingen. Dit vergoot hun kansen op een (andere) baan en stimuleert het verder leren in het MBO.  
Het erkend leerbedrijf kan je belonen met een praktijkverklaring als jij in de praktijk laat zien dat je werkprocessen beheerst. Marlijn academie onderkent met de mbo-verklaring dat de beheersing van de werkprocessen op mbo-niveau is.