Onderwijs

Lukt het jou niet om een hele dag te leren in een klaslokaal op een mbo-school? Misschien zit je zelfs al jaren thuis. 

3Antonius biedt een veilige en vertrouwde omgeving om in eigen tempo te leren leren en te leren werken.  Zo kan jij toch een volledig mbo-diploma of een deel hiervan behalen.

Er wordt met jou een persoonlijk leerwerktraject gemaakt afgestemd op jouw interesses en/of beroepskeuze. Je krijgt een eigen praktijkopleider/jobcoach die jou begeleidt gedurende het traject. 

3Antonius heeft een intensieve samenwerking met de erkende mbo-onderwijsinstelling Marlijn Academie, eveneens gevestigd op de Antonius Hoeve. Voor meer informatie zie www.marlijnacademie.nl 

Marlijn Academie (Brin 30UW) is een erkende niet bekostigde mbo-Instelling (NBI) met een prachtige beoordeling door de onderwijsinspectie, is ISO 9001 gecertificeerd, heeft het Blik op Werk en NRTO keurmerk, is UWV partner, voor scholingsdiensten, re-integratie (modulair, werk-fit en naar werk), UWV jobcoach organisatie (i.s.m. 3Antonius), heeft een hoge klanttevredenheidscore op het Cedeo onderzoek bedrijfsopleidingen en beschikt over meer dan 176 actieve mbo-erkenningen BBL & OVO (derde leerweg). 

Op 3Antonius leer iedereen. Iedereen maakt STARR’s, werkt aan zijn portfolio, zit (als het lukt) in de klas. De stap of je klaar bent voor het behalen van je mbo-diploma maken we samen met jou en betrokken partijen. Ook als je werkzaam bent bij een ander leerbedrijf kun je bij 3Antonius in de examenklas je mbo-diploma halen, hiervoor kom je gemiddeld één dag in de week naar 3Antonius.  
Wil je weten voor welke 33 mbo-opleidingen 3Antonius erkend is als leerbedrijf kijk op: https://stagemarkt.nl/bedrijven/profiel/3antonius-hoeve/profiel-2585128a-4bc8-e611-80d1-bb82e25ba0ea  

Je mbo-diploma halen doe je in vier delen:

 • Examenklas
  Vrijwillige deelname aan de examenklas, ongeacht niveau om eerst te oefenen als je eenmaal in een diplomerend traject zit moet je deelnemen.
  De examenklas start na de herfstvakantie, bestaat uit 5-15 lessen en vindt om de week plaats. Je ontvangt extra ondersteuning bij Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en Engels, ter voorbereiding op de generieke examens.Tot oktober wordt georiënteerd, geoefend en gekeken waar je talenten liggen en wat je niveau is voor Nederlands, rekenen en Engels. 
 • STARR
  Een STARR is een reflectiemethode om inzicht te krijgen wat er van je verwacht wordt in het beroep en bedrijf. Per mbo-werkproces maak je minimaal één voldoende beoordeelde STARR. Jouw praktijkopleider+ beoordeelt deze aan de hand van het werkproces. 
 • Portfolio
  Je krijgt werkopdrachten waarmee je je portfolio opbouwt. Tijdens je eindexamen wordt deze beoordeeld. 
 • Eindexamen
  Met je praktijkopleider+, een beroepsexaminator en examinator van Marlijn Academie heb je een criterium gericht interview (CGI). Aansluitend heb je een praktijkexamen in jouw werkomgeving. 

Onze ervaring is dat het halen van een praktijkverklaring  jou trots en zelfvertrouwen geeft en jou kan motiveren tot wellicht op termijn een volledig mbo-diploma. 

“Dus we beginnen klein en al doende leert men”